قرآن و عترت | ||
|
از گردش فـلک ، ســر و سالار سلسـله
شـد در کمـند عشــق ، گرفتار سلسله
تا دست و پا و گردن او شد به زیر غل
رونـق گرفت زان همه ، بازار سلسله
هرگز گلـی ندیده ز خار آنچه راکه دید
آن عنــصر لـــطیف ، ز آزار سلــسله
آگـه ز کـار سلسله جز کــردگار نیست
کان نازــنین چه دید ، ز کردار سلسله
غم خوار و یار، تا نفس آخرین نداشت
نگشوده دیده ، جز که به دیدار سلسله
جانها فدای آن تن تنــــها که از غمش
خون می گریست ، دیده خونبار سلسله
موضوعات مرتبط: برچسبها:
کمتر ای صیاد ! بر زنــدانیت بیــداد کـــــن
با بکش این صید را ، یا از قـفس آزاد کن
گرچه دور از خانه و اهل و عیالم کرده ای
آخـــر ای بیدادگر ! اندیشه بــــر میعاد کن
دختـــر چشم انتظارم ! چشـــــم بر راه توام
گوشه ی زندان بیا و باب خود را شاد کن
آمدی گــــر کنــج زندان و مـــرا نشنــاختی
علــت آن را ســــوال از حــــلقه فـولاد کن
موضوعات مرتبط: برچسبها:
ازدواج و فرزندان آن حضرت
صدیقه کبری خواستگاران فراوانی داشت. نقل است که عدهای از نامداران صحابه از او خواستگاری کردند. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به آنها فرمود که اختیار فاطمه در دست خداست. بنا بر آنچه که انس بن مالک نقل نموده است، عدهای دیگر از میان نامداران مهاجرین، برای خواستگاری فاطمه (علیها السلام) به نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) رفتند و گفتند حاضریم برای این وصلت، مهر سنگینی را تقبل نماییم. رسول خدا همچنان مسأله را به نظر خداوند موکول مینمود تا سرانجام جبرئیل بر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شد و گفت: "ای محمد! خدا بر تو سلام میرساند و میفرماید فاطمه را به عقد علی درآور، خداوند علی را برای فاطمه و فاطمه را برای علی پسندیده است." امام علی (علیه السلام) نیز از خواستگاران فاطمه (علیها السلام) بود و حضرت رسول بنا بر آنچه که ذکر گردید، به امر الهی با این وصلت موافقت نمود. در روایات متعددی نقل گشته است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: اگر علی نبود، فاطمه همتایی نداشت. بدین ترتیب بود که مقدمات زفاف فراهم شد. حضرت فاطمه (علیها السلام) با مهری اندک (بر خلاف رسوم جاهلی که مهر بزرگان بسیار بود) به خانه امام علی (علیه السلام) قدم گذارد.(3) ثمره این ازدواج مبارک، 5 فرزند به نامهای حسن، حسین، زینب، ام کلثوم و محسن (که در جریان وقایع پس از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) سقط شد)، بود. امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) از امامان 12 گانه میباشند که در دامان چنین مادری تربیت یافتهاند و 9 امام دیگر (به غیر از امام علی (علیه السلام) و امام حسن (علیه السلام)) از ذریه امام حسین (علیه السلام) میباشند و بدین ترتیب و از طریق فاطمه (علیها السلام) به رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) منتسب میگردند و از ذریه ایشان به شمار میروند.(4) و به خاطر منسوب بودن ائمه طاهرین (به غیر از امیر مؤمنان (علیه السلام)) به آن حضرت، فاطمه (علیها السلام) را "ام الائمه" (مادر امامان) گویند.
زینب (سلام الله علیها) که بزرگترین دختر فاطمه (علیها السلام) به شمار میآید، بانویی عابد و پاکدامن و عالم بود. او پس از واقعه عاشورا، و در امتداد حرکت امام حسین (علیه السلام)، آن چنان قیام حسینی را نیکو تبیین نمود، که پایههای حکومت فاسق اموی به لرزه افتاد و صدای اعتراض مردم نسبت به ظلم و جور یزید بارها و بارها بلند شد. تا جایی که حرکتهای گستردهای بر ضد ظلم و ستم او سازمان گرفت. آنچه از جای جای تاریخ درباره عبادت زینب کبری (علیها السلام) بدست میآید، آنست که حتی در سختترین شرایط و طاقتفرساترین لحظات نیز راز و نیاز خویش با پروردگار خود را ترک ننمود و این عبادت و راز و نیاز او نیز ریشه در شناخت و معرفت او نسبت به ذات مقدس ربوبی داشت.
ام کلثوم نیز که در دامان چنین مادری پرورش یافته بود، بانویی جلیل القدر و خردمند و سخنور بود که او نیز پس از عاشورا به همراه زینب (سلام الله علیها) حضور داشت و نقشی عمده در آگاهی دادن به مردم ایفا نمود.
![]() فاطمه (علیها السلام) در خانه
فاطمه (علیها السلام) با آن همه فضیلت، همسری نیکو برای امیر مؤمنان بود. تا جایی که روایت شده هنگامی که علی (علیه السلام) به فاطمه (علیها السلام) مینگریست، غم و اندوهش زدوده میشد. فاطمه (علیها السلام) هیچگاه حتی اموری را که میپنداشت امام علی (علیه السلام) قادر به تدارک آنها نیست، از او طلب نمی نمود. اگر بخواهیم هر چه بهتر رابطه زناشویی آن دو نور آسمان فضیلت را بررسی نماییم، نیکوست از امام علی (علیه السلام) بشنویم؛ چه آن هنگام که در ذیل خطبهای به فاطمه (علیها السلام) با عنوان بهترین بانوی جهانیان مباهات مینماید و او را از افتخارات خویش بر میشمرد و یا آن هنگام که میفرماید: "بخدا سوگند که او را به خشم در نیاوردم و تا هنگامی که زنده بود، او را وادار به کاری که خوشش نیاید ننمودم؛ او نیز مرا به خشم نیاورد و نافرمانی هم ننمود."
موضوعات مرتبط: برچسبها: [ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:حضرت فاطمه, ] [ 17:38 ] [ الهام اسد ]
[
فاطمه (علیها السلام) در نزد مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار میباشد. این عقیده بر گرفته از مضامین احادیث نبوی است. این طایفه از احادیث، اگر چه از لحاظ لفظی دارای تفاوت هستند، اما دارای مضمونی واحد میباشند. در یکی از این گفتارها (که البته مورد اتفاق مسلمانان، اعم از شیعه و سنی است)، رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) میفرمایند: "فاطمه سرور زنان جهانیان است". اگر چه بنابر نص آیه شریفه قرآن، حضرت مریم برگزیده زنان جهانیان معرفی گردیده و در نزد مسلمانان دارای مقامی بلند و عفت و پاکدامنی مثالزدنی میباشد و از زنان برتر جهان معرفی گشته است، اما او برگزیدهی زنان عصر خویش بوده است. ولی علو مقام حضرت زهرا (علیها السلام) تنها محدود به عصر حیات آن بزرگوار نمیباشد و در تمامی اعصار جریان دارد. لذا است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در کلامی دیگر صراحتاً فاطمه (علیها السلام) را سرور زنان اولین و آخرین ذکر مینمایند. اما نکتهای دیگر نیز در این دو حدیث نبوی و احادیث مشابه دریافت میشود و آن اینست که اگر فاطمه (علیها السلام) برترین بانوی جهانیان است و در بین زنان از هر جهت، کسی دارای مقامی والاتر از او نیست، پس شناخت سراسر زندگانی و تمامی لحظات حیات او، از ارزش فوق العاده برخوردار میباشد. چرا که آدمی با دقت و تأمل در آن میتواند به عالیترین رتبههای روحانی نائل گردد. از سوی دیگر با مراجعه به قرآن کریم درمییابیم که آیات متعددی در بیان شأن و مقام حضرتش نازل گردیده است که از آن جمله میتوان به آیهی تطهیر، آیه مباهله، آیات آغازین سوره دهر، سوره کوثر، آیه اعطای حق ذی القربی و... اشاره نمود که خود تأکیدی بر مقام عمیق آن حضرت در نزد خداوند است. این آیات با تکیه بر توفیق الهی، در مقالات دیگر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ما در این قسمت به طور مختصر و با رعایت اختصار، به مطالعه شخصیت و زندگانی آن بزرگوار خواهیم پرداخت. نام، القاب، کنیهها
نام مبارک آن حضرت، فاطمه (علیها السلام) است و از برای ایشان القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه، مرضیه، نیز ذکر شده است.
فاطمه، در لغت به معنی بریده شده و جدا شده میباشد و علت این نامگذاری بر طبق احادیث نبوی، آنست که: پیروان فاطمه (علیها السلام) به سبب او از آتش دوزخ بریده، جدا شده و برکنارند.
زهرا به معنای درخشنده است و از امام ششم، امام صادق (علیه السلام) روایت شده است که: "چون دخت پیامبر در محرابش میایستاد (مشغول عبادت میشد)، نورش برای اهل آسمان میدرخشید؛ همانطور که نور ستارگان برای اهل زمین میدرخشد."
صدّیقه به معنی کسی است که به جز راستی چیزی از او صادر نمی شود. طاهره به معنای پاک و پاکیزه، مبارکه به معنای با خیر و برکت، بتول به معنای بریده و دور از ناپاکی، راضیه به معنای راضی به قضا و قدر الهی و مرضیه یعنی مورد رضایت الهی.(1)
کنیههای فاطمه (علیها السلام) نیز عبارتند از ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه، ام ابیها و...
ام ابیها به معنای مادر پدر میباشد و رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) دخترش را با این وصف میستود؛ این امر حکایت از آن دارد که فاطمه (علیها السلام) بسان مادری برای رسول خدا بوده است. تاریخ نیز گواه خوبی بر این معناست؛ چه هنگامی که فاطمه در خانه پدر حضور داشت و پس از وفات خدیجه (سلام الله علیها) غمخوار پدر و مایه پشت گرمی و آرامش رسول خدا بود و در این راه از هیچ اقدامی مضایقه نمینمود، چه در جنگها که فاطمه بر جراحات پدر مرهم میگذاشت و چه در تمامی مواقف دیگر حیات رسول خدا.
مادر و پدر
همانگونه که میدانیم، نام پدر فاطمه (علیها السلام) محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله و سلم) است که او رسول گرامی اسلام، خاتم پیامبران الهی و برترین مخلوق خداوند میباشد. مادر حضرتش خدیجه دختر خویلد، از زنان بزرگ و شریف قریش بوده است. او نخستین بانویی است که به اسلام گرویده است و پس از پذیرش اسلام، تمامی ثروت و دارایی خود را در خدمت به اسلام و مسلمانان مصرف نمود. خدیجه در دوران جاهلیت و دوران پیش از ظهور اسلام نیز به پاکدامنی مشهور بود؛ تا جایی که از او به طاهره (پاکیزه) یاد میشد و او را بزرگ زنان قریش مینامیدند.
ولادت
فاطمه (علیها السلام) در سال پنجم پس از بعثت(2) و در روز 20 جمادی الثانی در مکه به دنیا آمد. چون به دنیا پانهاد، به قدرت الهی لب به سخن گشود و گفت:"شهادت میدهم که جز خدا، الهی نیست و پدرم رسول خدا و آقای پیامبران است و شوهرم سرور اوصیاء و فرزندانم (دو فرزندم) سرور نوادگان میباشند." اکثر مفسران شیعی و عدهای از مفسران بزرگ اهل تسنن نظیر فخر رازی، آیه آغازین سوره کوثر را به فاطمه (علیها السلام) تطبیق نمودهاند و او را خیر کثیر و باعث بقا و گسترش نسل و ذریه پیامبر اکرم ذکر نمودهاند. شایان ذکر است که آیه انتهایی این سوره نیز قرینه خوبی براین مدعاست که در آن خداوند به پیامبر خطاب میکند و میفرماید همانا دشمن تو ابتر و بدون نسل است.
مکارم اخلاق
سراسر زندگانی صدیقه طاهره (علیها السلام)، مملو از مکارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی است. ما در این مجال جهت رعایت اختصار تنها به سه مورد اشاره مینماییم. اما دوباره تأکید میکنیم که این موارد، تنها بخش کوچکی از مکارم اخلاقی آن حضرت است.
1- از جابر بن عبدالله انصاری، صحابی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)منقول است که: مردی از اعراب مهاجر که فردی فقیر مستمند بود، پس از نماز عصر از رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)طلب کمک و مساعدت نمود. حضرت فرمود که من چیزی ندارم. سپس او را به خانه فاطمه (سلام الله علیها) که در کنار مسجد و در نزدیکی خانه رسول خدا قرار داشت، راهنمایی نمودند. آن شخص به همراه بلال (صحابی و مؤذن رسول خدا) به در خانه حضرت فاطمه (علیها السلام) آمد و بر اهل بیت رسول خدا سلام گفت و سپس عرض حال نمود. حضرت فاطمه (علیها السلام) با وجود اینکه سه روز بود خود و پدر و همسرش در نهایت گرسنگی به سر میبردند، چون از حال فقیر آگاه شد، گردنبندی را که فرزند حمزه، دختر عموی حضرت به ایشان هدیه داده بود و در نزد آن بزرگوار یادگاری ارزشمند محسوب میشد، از گردن باز نمود و به اعرابی فرمود: این را بگیر و بفروش؛ امید است که خداوند بهتر از آن را نصیب تو نماید. اعرابی گردنبند را گرفت و به نزد پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بازگشت و شرح حال را گفت. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)از شنیدن ماجرا، متأثر گشت و اشک از چشمان مبارکش فرو ریخت و به حال اعرابی دعا فرمود. عمار یاسر (از اصحاب پیامبر) برخاست و اجازه گرفت و در برابر اعطای غذا، لباس، مرکب و هزینه سفر به اعرابی، آن گردنبند را از او خریداری نمود. پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) از اعرابی پرسید: آیا راضی شدی؟ او در مقابل، اظهار شرمندگی و تشکر نمود. عمار گردنبند را در پارچه ای یمانی پیچیده و آنرا معطر نمود و به همراه غلامش به پیامبر هدیه داد. غلام به نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)آمد و جریان را باز گفت. حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم)غلام و گردنبند را به فاطمه (علیها السلام) بخشید. غلام به خانهی صدیقه اطهر آمد. زهرا (علیها السلام)، گردنبند را گرفت و غلام را در راه خدا آزاد نمود.
گویند غلام در این هنگام تبسم نمود. هنگامی که علت را جویا شدند، گفت: چه گردنبند با برکتی بود، گرسنهای را سیر کرد و برهنهای را پوشانید، پیادهای را صاحب مرکب و فقیری را بینیاز کرد و غلامی را آزاد نمود و سرانجام به نزد صاحب خویش بازگشت.
2- رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)در شب زفاف پیراهن نویی را برای دختر خویش تهیه نمود. فاطمه (علیها السلام)پیراهن وصلهداری نیز داشت. سائلی بر در خانه حاضر شد و گفت: من از خاندان نبوت پیراهن کهنه میخواهم. حضرت زهرا (علیها السلام) خواست پیراهن وصلهدار را مطابق خواست سائل به او بدهد که به یاد آیه شریفه "هرگز به نیکی دست نمییابید مگر آنکه از آنچه دوست دارید انفاق نمایید"، افتاد. در این هنگام فاطمه (علیها السلام) پیراهن نو را در راه خدا انفاق نمود.
3- امام حسن مجتبی در ضمن بیانی، عبادت فاطمه (علیها السلام)، توجه او به مردم و مقدم داشتن آنان بر خویشتن، در عالیترین ساعات راز و نیاز با پروردگار را این گونه توصیف مینمایند: "مادرم فاطمه را دیدم که در شب جمعهای در محراب عبادت خویش ایستاده بود و تا صبحگاهان، پیوسته به رکوع و سجود میپرداخت. و شنیدم که بر مردان و زنان مؤمن دعا میکرد، آنان را نام میبرد و بسیار برایشان دعا مینمود اما برای خویشتن هیچ دعایی نکرد. پس به او گفتم: ای مادر، چرا برای خویش همانگونه که برای غیر، دعا مینمودی، دعا نکردی؟ فاطمه (علیها السلام) گفت: پسرم ! اول همسایه و سپس خانه."
موضوعات مرتبط: برچسبها: [ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:حضرت فاطمه, ] [ 17:23 ] [ الهام اسد ]
[
خلافت حضرت علی ( ع ) موضوعات مرتبط: برچسبها: پدیده بی نظیری که در قرآن وجود دارد، در هیچ کتاب نوشته دست بشر یافت نمیشود. هر یک از عناصر قرآن دارای ترکیبی است ریاضی: سوره ها، آیات، لغات، تعداد حروف، تعداد کلمات هم خانواده، تعداد و انواع اسم های الهی، طرز نوشتن بعضی لغات، عدم وجود یا تغییر عمدی بعضی حروف در بعضی لغات و بسیاری از عوامل دیگر قرآن بغیر از محتویاتش، همگی دارای ترکیبی خاص هستند. سیستم ریاضی قرآن دو جنبه مهم دارد: (۱) انشاء ریاضی، و(۲) ساختمان ریاضی قرآن که شامل شماره سوره ها و آیات است. بخاطر این کد ریاضی جامع، کوچگترین تغییر در متن یا ساختمان ترکیبی قرآن، بلافاصله آشکار میشود. این کشف مهم که عدد ۱۹ مضرب مشترک قرآن است، در ژانویه سال ۱۹۷۴ حقیقت گرفت که مصادف شد با ذیحجه سال ۱۳۹۳ هجری. قرآن در سال ۱۳ قبل از هجرت وحی شد. به این نتیجه میرسیم که تعداد سالهای از تاریخ وحی قرآن، تا تاریخ وحی معجزه قرآن، میشود ۱۴۰۶=۱۳+۱۳۹۳. همانطوریکه در بالا اشاره شد، معجزه قرآن در ژانویه سال ۱۹۷۴ آشکار شد. نکته جالب اینجاست که حاصلضرب ۱۹*۷۴ برابر با ۱۴۰۶ می شود. این مساله بخصوص زمانی قابل توجه است که متوجه شویم عدد۱۹ در سوره ۷۴ آمده است موضوعات مرتبط: برچسبها: [ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:معمای قرانی, ] [ 16:49 ] [ الهام اسد ]
[
حضرت علي ( ع ) تا سه سالگي نزد پدر و مادرش بسر برد و از آنجا كه خداوند مي خواست ايشان به كمالات بيشتري نائل آيد ، پيامبر اكرم ( ص ) وي را از بدو تولد تحت تربيت غير مستقيم خود قرار داد . تا آنكه ، خشكسالي عجيبي در مكه واقع شد . ابوطالب عموي پيامبر ، با چند فرزند با هزينه سنگين زندگي روبرو شد . رسول اكرم ( ص ) با مشورت عموي خود عباس توافق كردند كه هر يك از آنان فرزندي از ابوطالب را به نزد خود ببرند تا گشايشي در كار ابوطالب باشد . عباس ، جعفر را و پيامبر ( ص ) ، علي ( ع ) را به خانه خود بردند . به اين طريق حضرت علي ( ع ) به طور كامل در كنار پيامبر قرار گرفت . علي ( ع ) آنچنان با پيامبر ( ص ) همراه بود ، حتي هرگاه پيامبر از شهر خارج مي شد و به كوه و بيابان مي رفت او را نيز همراه خود مي برد . بعثت پيامبر ( ص ) و حضرت علي ( ع ) شكي نيست كه سبقت در كارهاي خير نوعي امتياز و فضيلت است . و خداوند در آيات بسياري بندگانش را به انجام آنها ، و سبقت گرفتن بر يكديگر دعوت فرموده است . از فضايل حضرت علي ( ع ) است كه او نخستين فرد ايمان آورنده به پيامبر ( ص ) باشند . ابن ابي الحديد در اين باره مي گويد : بدان كه در ميان اكابر و بزرگان و متكلمين گروه معتزله اختلافي نيست كه علي بن ابيطالب نخستين فردي است كه به اسلام ايمان آورده و پيامبر خدا را تاييد كرده است .
منبا :بیتوته موضوعات مرتبط: برچسبها: [ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:امام علی (ع),زندگی نامه ,فاطمه بنت اسد,کودکی, ] [ 16:43 ] [ الهام اسد ]
[
حضرت علي ( ع ) نخستين فرزند خانواده هاشمي است كه پدر و مادر او هر دو فرزند هاشم اند . پدرش ابوطالب فرزند عبدالمطلب فرزند هاشم بن عبدمناف است و مادر او فاطمه دختر اسد فرزند هاشم بن عبدمناف مي باشد . خاندان هاشمي از لحاظ... فضائل اخلاقي و صفات عاليه انساني در قبيله قريش و اين طايفه در طوايف عرب ، زبانزد خاص و عام بوده است . فتوت ، مروت ، شجاعت و بسياري از فضايل ديگر اختصاص به بني هاشم داشته است . يك از اين فضيلتها در مرتبه عالي در وجود مبارك حضرت علي ( ع ) موجود بوده است . فاطمه دختر اسد به هنگام درد زايمان راه مسجدالحرام را در پيش گرفت و خود را به ديوار كعبه نزديك ساخت و چنين گفت : خداوندا ! به تو و پيامبران و كتابهايي كه از طرف تو نازل شده اند و نيز به سخن جدم ابراهيم سازنده اين خانه ايمان راسخ دارم . پرودگارا ! به پاس احترام كسي كه اين خانه را ساخت ، و به حق كودكي كه در رحم من است ، تولد اين كودك را بر من آسان فرما ! لحظه اي نگذشت كه ديوار جنوب شرقي كعبه در برابر ديدگان عباس بن عبدالمطلب و يزيد بن تعف شكافته شد . فاطمه وارد كعبه شد ، و ديوار به هم پيوست . فاطمه تا سه روز در شريفترين مكان گيتي مهمان خدا بود . و نوزاد خويش سه روز پس از سيزدهم رجب سي ام عام الفيل فاطمه را به دنيا آورد . دختر اسد از همان شكاف ديوار كه دوباره گشوده شده بود بيرون آمد و گفت : پيامي از غيب شنيدم كه نامش را علي بگذار . موضوعات مرتبط: برچسبها: [ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:امام علی (ع),زندگی نامه ,فاطمه بنت اسد, ] [ 16:33 ] [ الهام اسد ]
[
مرحوم کربلائی کاظم ساروقی میگوید: آقا کمی فکر کرد و گفت: من در دوران جوانی شنیده بودم، ولی یادم نیست، شما بگویید!
منبا: تبیان موضوعات مرتبط: برچسبها: [ چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:سوره حمد, ] [ 15:47 ] [ الهام اسد ]
[
تفاوت ستاره و سیاره (یونس/5)و (فرقان/61) گردش خورشید،ماه،زمین وسیارگان در مدارهای مشخص(یس/40-38)،(انبیاء/33) و(تكویر/16-15) پیش بینی مسافرت به فضا و عبور از جو(رحمن/33)و(انعام/125) سقوط سنگهای آسمانی (رحمن/35) شهابها(جن/8) فقدان اكسیژن و هوا در ارتفاعات بالای جو(انعام/125) تسخیر كره ی ماه و احتمالاً خورشید(ابراهیم/33) مطالبی در مورد سیاره ی زهره (طارق/3-1) وجود ساكنین دیگر در كرات آسمانی(شوری/29) و.. موضوعات مرتبط: برچسبها: [ سه شنبه 28 خرداد 1392برچسب:قران و علم, ] [ 14:54 ] [ الهام اسد ]
[
وَالتِّینِ وَالزَّیْتُونِ
خداوند در سوره "تین"(انجیر) به این میوه قسم خورده است و دانشمندان دینپژوه میگویند، احتمالاً علت آن است که انجیر، یکی از میوههای همه چیز تمام است و کلکسیونی از املاح و ویتامینها دارد؛لذا مورد توجه خاص قرآن قرار گرفته است اما این سوگند، ویژگی ظریف دیگری هم در بر دارد که موجب مسلمان شدن یک تیم تحقیقاتی ژاپنی شده است. قصه از اینجا شروع شد که یک گروه پژوهشی ژاپنی، در بین مواد خوراکی به دنبال منبع پروتئین خاصی بودند که به میزان کم، در مغز انسان و حیوانات تولید میشود. این پروتئین، کاهش دهنده کلسترول خون و مسئول تقویت قلب و شجاعت انسان است و بازتولیدش بعد از ۶۰سالگی تعطیل میشود. ژاپنیها فهمیدند این ماده فقط در انجیر و زیتون موجود است و برای تأمین آن، باید انجیر و زیتون را به نسبت یک به هفت مصرف کرد. بعد از ارائه این نتیجه یکی از قرآن پژوهان مصری نامهای به این تیم تحقیقاتی مینویسد و اعلام میکند که در کتاب مقدس مسلمانان، خداوند به انجیر و زیتون در کنار هم قسم خورده. نام انجیر فقط یک بار و نام زیتون نیز هفت بار در قرآن آمده است
رئیس گروه تحقیقاتی ژاپنی بعد از اینکه مطمئن شدند قرآن کریم 1427 سال قبل از آنان نتیجه ی پژوهش آنها را بیان کرده است اسلام آورد.دکتر طه ابراهیم خلیفه، استاد بخش گیاهان داروئی دانشگاه الأزهر مصر و رئیس قبلی این دانشگاه در مورد ماده ی متالویثوندز می گوید : این ماده ایست که مخ انسان و حیوانات دیگر به میزان بسیار کمی ترشح می کنند. این ماده ی پروتئینی دارای گوگردی می باشد که به راحتی می تواند با روی ، آهن و فسفر مخلوط گردد. این ماده برای زنده ماندن انسان بسیار مهم می باشد. ( کاهش کولسترول – جنبه ی غذائی – تقویت قلب و تنظیم تنفّس ) ترشح این ماده از مخ انسان بعد از سن 15 سالگی تا سن 35 سالگی افزایش می یابد. و بعد از این سن تا 60 سالگی ترشح آن کم می گردد. بنابراین این ماده در انسان به راحتی قابل دستیابی نمی باشد. در حیوانات دیگر نیز میزان این ماده بسیار کم است. از این رو گروهی از دانشمندان ژاپنی اقدام به جستجوی این ماده ی سحرآمیز که باعث از بین رفتن عوارض پیری می شود در میان گیاهان کردند و تنها این ماده را در دو گیاه پیدا کردند : انجیر و زیتون و راست گفته است خداوند متعال در آنجا که فرموده است : ﴿ و التین والزیتون (1) وطور سنین(2) وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِین (3) لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ (4) ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِینَ ﴾ دکتر طه ابراهیم در این قسم خداوند متعال به انجیر و زیتون و ارتباط آن با خلقت انسان در بهترین زمان و برگرداندن آن به بدترین زمان می اندیشد... بعد از نتیجه گیری از انجیر و زیتون فهمید که به کارگیری آن از انجیرِ تنها یا از زیتون تنها فایده مورد نظر را برای سلامتی انسان ندارد پس باید آن دو را باهم مخلوط کرد. دانشمندان ژاپنی نیز بهترین میزان را برای بهترین تأثیر در میزان ( یک انجیر و هفت زیتون ) یافتند. استاد طه ابراهیم خلبفه به جستجو در قرآن کریم ادامه داد و فهمید که انجیر یک بار در قرآن کریم ذکر شده و زیتون 6 بار به صورت صریح و یک بار به صورت ضمنی در سوره مؤمنون به آن اشاره شده است آنجا که می فرماید : ﴿ و شجرة تخرج من طور سیناء تنبت بالدهن وصبغ للآكلین ﴾ استاد ابراهیم طه تمام اطلاعاتی را که از قرآن کریم جمع آوری نموده بود را برای گروه تحقیقاتی ژاپنی فرستاد . و بعد از اطمینان این گروه از اینکه قرآن کریم 1427 سال قبل از آنان به نتیجه ی علمی آنان رسیده است رئیس آن گروه اسلام آورد و مجوز این کشف بزرگ را گروه ژاپنی به دکتر طه ابراهیم خلیفه داد
موضوعات مرتبط: برچسبها: [ سه شنبه 28 خرداد 1392برچسب:شگفتی های قرآن, ] [ 14:17 ] [ الهام اسد ]
[
![]() در کنار معجزات کلامی قرآن، که محمد صل الله علیه و آله به واسطه آن مشرکان را به مبارزه طلبید و از آن ها خواست که یک آیه مانند آن بیاورند و آن ها نتوانستند، قرآن کریم دربرگیرنده معجزات علمی زیادی است که خداوند برای حضرت محمد(ص) آن ها را بیش از هزار سال پیش آشکار کرد. این معجزات امروزه کشف شده اند و باعث تقویت ایمان ایمان آورندگان شده است و اثباتی برای الهی بودن قرآن کریم است.
خانم Wadea Omrany کشف جدیدی علمی در قرآن کرده است. ایشان می گویند که ما در سوره نمل آیه 18کشف جدید علمی کرده ایم. این معجزه جدید چیزی است که مورچه در آیه 18 گفت و علم امروز نحوه ارتباط مورچه ها با یکدیگر را کشف کرد خصوصا زمانی که یک خطر محل زندگی مورچه ها را تهدید می کند. ما تلاش می کنیم جملاتی که مورچه در قرآن کریم به زبان آورد را توضیح دهیم و سعی می کنیم آنچه را که او گفت با کشفیات جدید علمی ربط دهیم و مدرک پیشی گرفتن قرآن کریم به علم امروزی را رو می کنیم که این حقایق را بیش از هزار سال پیش بیان کرد. خداوند در سوره نمل آیه 18 می فرماید: حَتَّى إِذَا أَتَوْا عَلَى وَادِ النَّمْلِ قَالَتْ نَمْلَةٌ یَا أَیُّهَا النَّمْلُ ادْخُلُوا مَسَاكِنَكُمْ لَا یَحْطِمَنَّكُمْ سُلَیْمَانُ وَجُنُودُهُ وَهُمْ لَا یَشْعُرُونَ ؛ "تا چون به دره مورچه ها رسیدند، مورچه ای گفت: ای مورچه ها به لانه هایتان وارد شوید، مبادا سلیمان و لشگرش پایمالتان كنند و خود آگاه نباشند." موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب توجه به خوردن میوه و مواد غذایی پروتئین دار(واقعه/21-20)و(طور/22)
اعجاز اثر انگشت(قیامت/4)
تسهیل درد زایمان(مریم/25)
شدت احساس درد توسط پوست(نساء/56)
درمان موضعی بسیاری از بیماریهای پوستی در سرما(ص/42)
اندوه ورابطه ی آن با كوری(یوسف/84)
اشاره به زخمهای ناشی از عدم تحرك(كهف/18)
تأثیر روانی رنگ سبز(رحمن/76) ، (انسان/21) و (كهف/31)
اشاره به بیماری پیری زودرس در كودكان(مزمل/17)
عدم شناخت روح ازنظر علمی(اسراء/85)
وضو وپاكیزگی قسمتهایی از بدن كه بامیكروبها در تماس است(مائده/6)
پرهیز از پرخوری(اعراف/31)
پرهیز از خوردن خون،مردار و گوشت خوك(بقره/173)
پاكیزگی لباس و پوشاك(مدثر/4)
غیر بهداشتی بودن تماس جنسی در حالت قاعدگی(بقره/222)
اشاره به بیماری فراموشی در پیری(نحل/70)
خاصیت شفا بخشی عسل و گرد آوری شهد و ساختن عسل توسط زنبور ماده (نحل/69)
تناسب رنگ عسل با رنگ گلها(نحل/69)
تنیدن تار توسط عنكبوت ماده(عنكبوت/41)
ارتباطات در میان حشرات(نمل/18)
تركیب آنزیم با غذا خارج از بدن مگس(حج/73) و.. .
موضوعات مرتبط: برچسبها: [ سه شنبه 28 خرداد 1392برچسب:قران و علم, ] [ 12:42 ] [ الهام اسد ]
[
آفرینش جنین از عناصر خاك(مؤمنون/12)،(روم/20)و(حج/5) تبدیل موادخاكی به نطفه ورشد تدریجی جنین(مؤمنون/14-12)
اشاره به بافتهای كامل و ناقص در جنین (حج/5)
تخمك وسلول تخم(انسان/2)
تشكیل توده ی سلولی(قیامت/38)
وجود پرده های سه گانه ی آمینوس،كوریون و آلانتوئید و یا پرده ی شكمی،پرده ی رحمی و پرده ی آلانتوكوریون در اطراف جنین(زمر/6)
آب در ساختمان جنین(فرقان/54)
دوران شیرخوارگی (بقره/233)
نقش مرد در تعیین جنس جنین(نجم/46-45)، (قیامت /39-37) و(بقره/233)
به كار افتادن حس شنوایی قبل از بینایی(نحل/78)، و.. .
موضوعات مرتبط: برچسبها: [ سه شنبه 28 خرداد 1392برچسب:قران و علم, ] [ 12:20 ] [ الهام اسد ]
[
گردش باد (جاثیه/5) و(فرقان/48)
وزن داشتن ابر یا هوا(اعراف/57) و(رعد/12)
مراحل متوالی بادهای مهاجر(ذاریات/4-1)
بادها به عنوان مقدمه ی ابر و باران(نمل/63)
پیدایش ابر(روم/48)
بادها عامل تلقیح ابرها(حجر/22)
پدیده ی تقطیر در ابرها(نبأ/14)
جزئیات تشكیل ابر و بارش باران(روم/48) و (نور/43) و.. .
موضوعات مرتبط: برچسبها: [ سه شنبه 28 خرداد 1392برچسب:علم و قران, ] [ 12:8 ] [ الهام اسد ]
[
کدام سوره به سوره « امام حسین ـ علیه السلام ـ » معروف است؟ موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب [ سه شنبه 28 خرداد 1392برچسب:معمای قرانی, ] [ 11:59 ] [ الهام اسد ]
[
چند سوره با «الحمدلله» شروع می شود؟ موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب [ سه شنبه 28 خرداد 1392برچسب:معمای قرانی, ] [ 11:48 ] [ الهام اسد ]
[
پیدایش جهان(فصلت/11) انبساط و گسترش عالم (ذاریات /47) اتحاد ویگانگی جهان و وجود آب در هر موجود زنده(انبیاء/30) حركت هموار ومناسب زمین(ملك/15) و (نمل/88) حركت زمین به دور خود (فرقان/46-45)
مسطح نبودن زمین(رحمن/17)
بیضی شكل بودن تقریبی زمین(نازعات/30) ، (اعراف/137) و(شمس/6)
ناقص شدن كره ی زمین در هر دو قطب ( رعد/41)
كوهها عامل استحكام پوست زمین (نبأ/7)
قوه ی جاذبه (رعد/ 2) و (لقمان/10)
پیدایش دریا (مؤمنون/18)
دریای شور وشیرین (فاطر/12)
دریا گهواره ی زندگی (نور/45)
زوجیت یا وجود بارهای مثبت ومنفی در هر چیز(یس/36)،(ذاریات/49)و (رعد/3)
نظریه ی نسبیت (حج/47) (سجده/5) و(معارج/4)
اشاره به كوچكتر از ذره و در حقیقت مواد سازنده ی اتم(یونس/61)و (سبأ/3)، و.. .
موضوعات مرتبط: برچسبها: [ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:قران و علم, ] [ 20:42 ] [ الهام اسد ]
[
- چه زشت و ناپسند است برای فرد با ایمان ، آن خواهشی که وسیله خواری او گردد. (تحف العقول) - کسی که بر پشت باطل سوار شود ، (کارهای باطل انجام دهد) در خانه پشیمانی فرود آید .(بحارالانوار جلد78) - خشم و غضب کلید هر بدی است .(بحارالانوار جلد78) - مومن برای مومن برکت است و برای کافر محبت است .(تحف العقول) موضوعات مرتبط: برچسبها: نام : حسن (ع) لقب : عسکری
کنیه : ابومحمد
پدر: امام علی نقی (ع)
مادر : سلیل
تولد : 8 ربیع الثانی یا 24 ربیع الاول 232 هـ ق
مکان تولد : مدینه
دوره امامت : 6 سال
خلفای وقت: معتز ، مهتدی ، مقتدی واحمد معتمد فرزند متوکل عباسی
شهادت: 8 ربیع الاول سال 260 هـ ق در 29 سالگی
قاتل : معتمد عباسی
مرقد مطهر : سامرا
موضوعات مرتبط: برچسبها: [ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:امام حسن عسکری(ع), ] [ 20:17 ] [ الهام اسد ]
[
چهارده اختــــر معصوم بــه ترتیب نــــزول/ انــــدر این نظم سرودم به امیــــد قبول
اول است نــام محمــد یم احسان و کرم / مدفنش شهر مدینـــه، که همان جاسـت حرم
خلعت ختـــم رسالـــت به تنش بافت خدا / به لـــسانش شده جاری همه آیـــــــات سما
بعد احمـــــد ، سخن از فاطــمه آید به میان / میوه ی قلب رسول سرمد نسوان جهان
او زکیــه بود و راضیه زهـــــــرا لقبش / عالمی شیفته ی اوســـــت بود در طـــلبش
این چنین گوهر ارزنده سزاوار علی است / منــسبش ام ابیها و هم او یار علـی است
اولـین لاله گلزار امامت علــــی است / آن امامی که پس از ختم رسولان ولی است
دومین گوهر دریای کرامت حســـن است / میوه قلب علی اوست غریــب وطن است
سومین نور هدایت حرمش کرب و بلاست/ نام زیبای حسیـــن زینت دلـهای شماست
چهارمین تاج شرف حضرت سجــــاد بود / دل ز الـــطاف وجودش همه آبـــاد بود
پنجمــین است که معروف شکافنده علــــم / باقــر ،آن منبع حکمت بود و مخزن حلم
ششمین شمس درخشان که به دین دادحیات/نازنین حضرت صادق بود آن باب نجات
هفتمـــین آیت روشن ، معدن جود و سخا / بهر علم ، کاظم معصوم بود فخر وفا
هشتمین حجت حق است رضا،جان من است/ راه آزادی ام از گوشه زندان تن است
نهمین رحمت بی حد و حساب است جواد / راه پویان رهش از غـــــم و غصه آزاد
دهمــین نام شریف نــام علی النقـــی است / ولی و راهنـــما بعد محـــمد تقــــی است
حسن بن علی است یازدهمین مظهر نور / که ز یمن قدمش قائـــــم حق یافت ظهور
آخــــرین در گرانمایه رحمن و رحیــــــم / مهدی فاطمه باشد که به خلق است کریم
کی شود تا که بیـــــاید نـــــظری بنـــماید / گره از مشکل هر بنــــده ز لطف بکشاید
این مهم است مسلمان که به تکلیف قضا / بهــــر تعجیــــــل ظهورش بنــــماییم دعا
میرزایی دلاویز
موضوعات مرتبط: برچسبها: - گریه از خوف خدا ، مایه ی نجات از آتش است. (مستدرک الوسائل جلد 2) -بپرهیز از ظلم نمودن به کسی که یاوری برتو ،جز ذات پاک خدا ندارد .(بحارالانوار جلد78) - هر کس در دوران غیبت قائم ، بر ولایت ما ثابت قدم باشد ،خدای مهربان پاداش هزار شهید ،مانند شهدای بدر و احد را به او عطا می فرماید. (کشف الغمه جلد 3) - کسی که اندوه مومن را برطرف نماید ، خداوند نیز غم های دنیا و آخرتش را بر طرف می سازد .(بحارالانوار جلد78) - عجله و شتاب زدگی ، یک نوع ابلهی است .(بحارالانوار جلد 78) موضوعات مرتبط: برچسبها: [ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:سخنان امام حسین (ع), ] [ 20:1 ] [ الهام اسد ]
[
امام حسین (ع) دومین فرزند حضرت علی (ع) و فاطمه(س) است . او 7 سال با پدربزرگش و پیامبر اسلام زندگی کرد . پیامبر با وی بسیار مهربان بود . بعد از پیامبر ، حدود 28 سال با پدر بزرگوارش همراه بود و در جنگهای جمل ، صفین و نهروان در رکاب حضرت با دشمن پیکار کرد . بعد از شهادت پدر 10 سال در کنار برادرش امام حسن (ع) مسلمانان را راهنمایی کرد .وقتی امام حسن(ع) به دست همسرش مسموم شد ، حضرت 11 سال امامت مسلمانان را بر عهده گرفت . در این مدت معاویه که به ناحق خلیفه شده بود سعی می کرد برای جانشینی پسرش ،یزید از حضرت بیعت بگیرد اما حضرت نمی پذیرفت. وقتی یزید جانشین پدرش شد ، امام حسین (ع) به دعوت کوفیان با خاندانش راهی عراق شد تا آنها را هدایت کند اما یزید به عبیدا... بن زیاد دستور داد که نگذارد حضرت وارد کوفه شود . عبیدا... عمرسعد را با لشکری به جنگ امام فرستاد . در بیابان سوزانی که کربلا نام داشت ،یاران امام با لشکر دشمن دلاورانه جنگیدند . سرانجام امام حسین (ع) با 72 تن از بهترین یارانش در ظهر عاشورا سال 61 هـ ق در سن 57 سالگی به شهادت رسیدند.
موضوعات مرتبط: برچسبها: نام : حسـیــــن (ع) لقــب : سیـــدالشهدا
کنیــه : ابـــوعبدالله
پدر : امام علی (ع)
مادر : فاطـمه (س)
تولد : 3شعبان سال 4 هـ ق
مـــکان تولـــد : مــدیـــــــنه
دوران امـــــامت : 11ســال
شهادت : 10 محرم سال 61 هـ ق در سن 57 سالگی
قاتل : شمربن ذی الجوشن
مرقد مطهر : شهر کربلا در عراق
موضوعات مرتبط: برچسبها: [ دو شنبه 27 خرداد 1392برچسب:امام حسین (ع), ] [ 19:54 ] [ الهام اسد ]
[
در «مدینه المعاجز» از ابو جعفر طبری روایت شده که : احمد بن محمد معروف به «غزال »گفت: در خدمت امام کاظم(ع) در منزل نشسته بودیم . ناگهان گنجشکی آمد و خود را در حضور امامبر زمین زد و مرتب صیحه و فریاد می زد و بسیار مضطرب بود. حضرت فرمود :« می دانید چه می گوید»؟ من گفتم : « نه ! ای پسر رسول خدا !» فرمود : « می گوید ماری به لانه من حمله کرده و می خواهد تخم های مرا بخورد و جوجه های مرا برباید . هم اکنون به داد من برسید» آنگاه فرمود : «همراه این گنجشک بروید و مار را از او دفع کنید». غزال می گوید :« برخاستم و با چند نفر به دنبال گنجشک حرکت کردم . چون به لانه گنجشک رسیدم مار سیاه و مهیبی دیدم که می خواهد از درخت بالا رود و به طرف چپ و راست می چرخید . سپس مار را کشتیم و گنجشک را از شر او آسوده نمودیم» منبا : کرامات و مقامات عرفانی امام موسی بن جعفر(ع) «سید علی حسینی» موضوعات مرتبط: برچسبها: نـــــــــام : امــــــــام موســــــــی(ع) القــــاب معروف : عبدصالح ، کاظم ، باب الحوائج ،صابر، ایمن کنــیه: ابــــوالحســن اول ، ابـــوالحسین ماضی ، ابـــــو ابراهیم پـــــدر :امام صادق (ع) مـــادر : حُمَیده (ع) وقت و محل تولد : صبح روز یکشنبه ،7 صفر سال 128 هـ ق در روستای «ابوا» (واقع در بین مکه و مدینه ) وقت و محل شهادت : 25 رجب سال 183 هـ ق ، به سبب مسمومیت در زندان هارون الرشید مــــدت عمـر : 55 سال مـــرقد شریف : کاظمین طاغوت های معاصر : 1- منصور دوانیقی 2- مهدی عباسی 3- هادی عباسی4- هارون الرشید موضوعات مرتبط: برچسبها: همانا طلوع کننده ای آشکار شد ، و درخشنده ای و آشکار شونده ای آشکار گردید ،و آن که از جاده حق منحرف شد و به راه راست بازگشت ، خداوند گروهی را به گروهی تبدیل ، و روزی را قرار داد ،و ما چونان مانده در خشکسالان که انتظار بارنند ،انتظار چنین روزی را می کشیدیم . همانا امامان دین از طرف خدا ، تدبیرکنندگان امور مردم ، و کارگزاران آگاه بندگاننند ، کسی به بهشت نمی رود جز آن که آنان را شناخته ، و آنان او را بشناسند ، و کسی در جهنم سرنگون نگردد جز آن که منکر آنان باشد و امامان دین هم وی را نپذیرند. همانا خدای متعال شما را به اسلام اختصاص داد و برای اسلام برگزید ، زیرا اسلام نامی از سلامت است ، و فراهم کننده کرامت جامعه می باشد ، راه روشن آن را خدا برگزید ،و حجت های آن را روشن گردانید. خطبه 152/2
موضوعات مرتبط: برچسبها: کدام سوره در شان اهل بیت (ع) نازل شده است؟ موضوعات مرتبط: برچسبها: ادامه مطلب
|
|
[ طراحی : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |